Ambasadorii Jocului

În acest post vrem să vă prezentăm oamenii de referinţă, care ne sprijină proiectul Casei Jocului.

Episodul 1: Mihai Tropa (Waldorf România)

În primul episod a seriei noastre, Ambasadorii Jocului, îl prezentăm, sau ne lăsăm prezentaţi de Mihai Tropa, unul din părinţii mişcării Waldorf în România.

Autor, editor, profesor şi om cu multă joacă în sânge.

Si un om cu o căutare sinceră pentru profunzime şi sinceritate.

 

Episodul 2: Mircea Florian (Florian din Transilvania)

În al doilea episod al Ambasadorilor Jocului vi-l prezentăm pe Mircea Florian.

El este unul din acei oameni care, deşi au format muzica română într-un fel unic, a ales să rămână un om deschis spre nou, spre experiment şi spre explorare şi dialog autentic. Şi toate acestea cu un curaj aparte.

Cu Mircea Florian ne leagă o prietenie veche, care a început când Fabrica de Pensule era un vis în devenire. Ne-am cunoscut la un concert de-al lui, unde i-am propus dacă ar vrea să participe alături de noi la un concert liber improvizat pe baza unor fragmente din Tao-Te-Ching. Fără ezitare a zis da. Iar la deschiderea Fabricii de Pensule, acum 12 ani, iată-ne improvizând alături de el, în primul nostru concert de acest fel. Atunci sub numele de Origin. Mai erau 3 ani până să apară numele de Cercul Întreg. Un concert care şi-a luat în acel an şi un premiu pentru cel mai inventiv concert al anului 2009. https://www.youtube.com/playlist?list…

Şi unde am rămas foarte conectaţi, este dragostea noastră comună pentru rădăcini. Pentru instrumente arhaice, culturi conectate la rădăcini, şi în general pentru latura sălbatică a lumii. Aşa că noi vă lăsăm cu încă un cântec minunat despre pădure şi vieţuitoarele ei. Şi despre dificultatea prin care trece natura sălbatică, atât din om cât şi din afara lui. https://soundcloud.com/anarchytect/ma…

 

Episodul 3: Bean MC (Subcarpaţi)

Al treilea ambasador al Casei Jocului vă este probabil cel mai cunoscut: Bean MC de la Subcarpați care a facilitat cel mai mare revival al cavalului românesc şi o reviziune puternică asupra folclorului în general și îl admirăm mult pentru asta 🙂

Prietenia noastră a început în 2011, la primele concerte cu Subcarpați, în spațiile de la Ryma, Alba Iulia, unde am cântat împreună cu fluiere și tobe. Apoi, proiectul Subcarpați a explodat ca fenomen, iar pe noi ne bucură abordarea lor, care a adus o generație întreagă să își reconsidere apartenența la cultura românească.

Ne place cu atât mai mult cu cât considerăm că ceea ce se numește folclor autentic în secolul XXI trebuie să fie în primul rând autentic cu propria persoană și propria poveste.

Astfel, faptul că Bean, prin proiectul Subcarpați, a reunit influențele sale personale din cultura hip-hop și reggae-dancehall cu elemente din folclorul românesc ni se pare un act de mare sinceritate și curaj.

Probabil fix de aceea a atins atâtea inimi. Big up!

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Progres finanţare din 70.000 €
procentual 0%

Fii parte din poveste

Dacă doreşti să intri în contact cu noi, sau vrei să te abonezi la newsletter-ul Casei Jocului, ne bucurăm să auzim de tine.