O şcoală "altfel" permanentă

Din 2008 până în prezent, Cercul Întreg este dedicat educaţiei alternative şi complementare, prin corporalitate, muzică, meşteşug, conexiunea la rădăcini şi înţelepciunea strămoşească. Te invităm să descoperi oferta largă de activităţi de care vei putea beneficia la Casa Jocului:
Casa Jocului, ilustraţie: Ioana Ciurea

Educaţie incorporată

Educaţia prin corporalitate – prin capoeira, dansuri, yoga şi jocuri diverse de dezvoltare, sunt piatra de temelie ale didacticii de la Cercul Întreg.  Pentru aceste activităţi sunt prevăzute atât Casa Jocului în sine, cât şi o zonă generoasă pentru dezvoltare motorică outdoor. E prevăzut un areal larg de căţărare şi o zonă cu stâlpi de lemn pentru dezvoltarea şi rafinarea echilibrului, alături de o plajă naturală pe malul pârâului, unde toate aceste activităţi pot fi practicate în aer liber.

Muzică vie

Muzica pentru noi este mult mai mult decât distracţie sau performanţă. Ea este modelul perfect pentru interacţiune umană liberă, orientată de principiile armoniei, colaborării şi a complementarităţii. Astfel muzica, pornind de la percuţie, prin melodie înspre armonie, creează un cadru în care putem învăţa fundamentele existenţei umane plenare.

Masterclass-uri

Începând cu 2008 Cercul Întreg a invitat maeştri din cele mai diferite colţuri ale lumii şi din diferite arii ale artelor comunitare să susţină masterclass-uri. De-a lungul timpului am avut profesori invitaţi din România, Brazilia, Togo, Burkina Faso, Senegal, Italia, Germania şi Martinique. 

Casa Jocului va deveni o continuare şi o amplificare a acestei tradiţii, un loc cu adevărat internaţional, o fereastră deschisă către artele comunitare şi o şcoală a excelenţei.

Tabăra de creaţie "La Origini" în Tecşeşti

Arta Povestirii

Strânsul în jurul focului cu poveşti e una din artele esenţiale, practicate de umanitate de mii, poate zeci de mii de ani, care s-a pierdut în ultimul secol. 

În Casa Jocului vrem să aducem povestitorii înapoi în centrul comunităţii, la marginea focului, acompaniaţi de muzică vie.

Jocul

Serile de strâns la joc le dorim spaţii vii, cu întâlniri profunde, şi mereu surprinzătoare. Elementul cheie pentru astfel de întâlniri este respectul pentru diversitate şi contopirea diversităţii într-o trăire unitară prin muzică, dans şi cuvânt. Acestea pot părea vorbe măreţe, dar oricine a participat vreodată în ultimii 10 ani la unul dintre drift-jamsessionurile noastre ştie exact despre ce e vorba: despre un spaţiu magic în care se întâmplă poveşti adevărate.

Meşteşug

Casa Jocului va găzdui printre altele şi atelierul de luterie iiinstruments, pornit de Bogdan Octav Rakolcza în 2012. Pe lângă producţie artizanală de instrumente muzicale prietenoase, atelierul iiinstruments şi Casa Jocului vor găzdui şi introduceri în meşteşuguri tradiţionale: fabricare de instrumente, bioconstrucţie, împletituri cu nuiele şi făcutul pâinii, şi grădiniăritul după principiile permaculturii sunt prevăzute ca parte din activităţi.